شناخت ویژگی های دانش آموزان، هماهنگی خانه و مدرسه

دوره ابتدایی دوره ای است که به لحاظ عاطفی جسمانی روانی اجتماعی دانش آموزان در مرحله رشد قرار دارند لازم است معلمان و والدین با شناخت ویژگی های مختلف دانش آموزان در این دوره سنی در صدد رفع هرچه بهتر نیازهای مختلف آن ها باشند . 

به گزارش اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش شهر تهران ،حمیدی معاون آموزش ابتدایی شهر تهران گفت :دوره ابتدایی دوره ای است که به لحاظ عاطفی جسمانی روانی اجتماعی دانش آموزان در مرحله رشد قرار دارند لازم است معلمان و والدین با شناخت ویژگی های مختلف دانش آموزان در این دوره سنی در صدد رفع هرچه بهتر نیازهای مختلف آن ها باشند .

دردوره دبستان، خودمداری کاهش می یابد. دانش آموزان در این مرحله ، در صورت قرار گرفتن در یک محیط مناسب ، مدرسه مطلوب و آموزگاران ماهر ، به تدریج می توانند به حقوق دیگران توجه و آن را رعایت نمایند ؛ حتی گاهی اوقات نیز می توانند ، از حق خود بگذرند و دیگران را در نظر بگیرند .از طریق فعالیت های گروهی ، بیشتر می توان به این ویژگی توجه نمود.

حمیدی ادامه داد: :  در دوره ابتدایی، دانش آموزان ارتباط عاطفی شدیدی با خانواده خود برقرار می کنند . در این دوره ، این پیوندها معقول می شوند و آنها می توانند چند ساعتی دور از آن ها، جدا از آن ها بمانند، بدون این که خلأ عاطفی احساس کنند. این ویژگی، در رشد عاطفی دانش آموز و هدف آموزش و پرورش که همانا استقلال عاطفی دانش آموزان است، بسیار مهم می باشد .  کنجکاوی دانش آموز در دوره دبستان، بر خلاف دوره پیش دبستانی که بی هدف بود، هدفمند و جهت دار می شود. در دوره دبستان، با استفاده از دروسی مثل علوم، می توان مفهوم علیت را در دانش آموز پرورش داد .  دانش آموز دبستانی در هنگام مشاهده، به بررسی علل پرداخته، چرایی مسائل را جستجو کرده و به چگونگی فرایندها توجه می کند .دانش آموز دبستانی بیش از حد از تخیل دور شده و به واقعیت نزدیک می شود . یکی از ویژگی های مهم این دوره ، کاهش تخیلات است . 

 وی تاکید نمود :در این دوره، هماهنگی خانه و مدرسه حایز اهمیت است . والدین باید در محیط خانه شرایط استقلال عاطفی دانش آموز را فراهم نمایند. مربیان نیز باید محیط جذابی را فراهم کنند تا دانش آموز نگرش مثبتی نسبت به مدرسه داشته باشد . هر چه ارتباط بین والدین و مربیان بیشتر باشد، بهتر می توان در جهت اهداف آموزشی گام برداشت .در دوره دبستان، مربیان باید برخورد مطلوبی با اشتباهات و خطاهای دانش آموزان داشته باشند، برای تغییر رفتارهای نامطلوب دانش آموز از روش های اصلاح رفتار بهره جویند و رفتار نامطلوب او را توسط تقویت رفتارهای درست تغییر بدهند. مربیان باید آگاه باشند که ضعف درسی دانش آموز بنا به دلایل بسیاری از جمله ناتوانی یادگیری، مشکلات عاطفی، شخصیتی و زمانی و ضعف محیط و روش های آموزشی صورت می گیرد . دوره دبستان، دوره عقل و دانایی است و به آن دوران " بلوغ کودکی " اطلاق می شود، یعنی در مرحله کودکی، نوعی بلوغ محسوب می شود .در این دوره که از شش تا ده سالگی است ، دانش آموز در مسائل اجتماعی خود مشکل خاصی ندارد و به راحتی می تواند با دیگران کنار بیاید.

 معاون آموزش ابتدایی شهرتهران درپایان عنوان نمود :دانش آموز دبستانی از بزرگسالان الگو می گیرد. یکی از جنبه های مهم شخصیت وی ،یادگیری مشاهده ای است . دانش آموز از افرادی که در نظر وی مهم و ارزشمند هستند ،مشاهده می کند .وقتی معلم درباره ارزش ها صحبت می کند ، خودش حاصل ارزش ها می شود .

کلید واژه ها

دبستان

دوره ابتدایی

اولیاء و مربیان

معلم

نویسنده:

مریم برزویی

پست قبلی

حکمت های امام علی ( ع ) از حکمت 11 تا 15

پست بعدی

شهید فهمیده همچنان در کتابهای درسی می ماند

در همین رابطه بخوانید :

درباره این مطلب دیدگاهی بنویسید...

نام :
وب سایت :
دیدگاه :
پست الکترونیک :
نشانی پست الکترونیک شما نمایش داده نخواهد شد.