دستگاه های بخور را در زمان آلودگی هوا استفاده نکنید

عضو هیات علمی دانشکده محیط زیست دانشگاه تهران گفت: از آنجایی که رطوبت باعث حفظ مواد آلاینده در فضا می شود و این ذرات را در فضا به تله می اندازد، بهتر است در زمان آلودگی هوا از دستگاه های بخور استفاده نشود.

دکتر علیرضا نورپور افزود: این دستگاه ها به ایجاد پدیده وارونگی دما در داخل محیط خانه، دامن خواهد زد و در نتیجه آلودگی هوا در منزل تشدید خواهد شد.

نورپور تاکید کرد: آلاینده ها به چهار صورت متشکل از صوت ها، بوها، گازها و ذرات در فضا وجود دارند. اگرچه چندان نمی توان از این آلاینده ها در امان بود، اما ما می توانیم از طریق فیلتراسیون یا درزبندی در و پنجره های منازل، تا حدی از ورود ذرات آلاینده به هوای خانه جلوگیری کنیم.

وی با بیان اینکه گلکاری در منازل هم از جمله فعالیت هایی است که تاحد بسیار ناچیزی می تواند آسیب ناشی از آلودگی هوا را کاهش دهد، ادامه داد: مصرف انواع نوشیدنی ها می تواند ذرات و غبار آلوده را از بدن دفع کند.

نورپور یادآور شد: استفاده از دستگاه های فیلتر هوا در محیط خانه می تواند به گردش بیشتر هوا کمک کند و بخاطر همین گردش بیشتر هوا، ذرات و آلودگی ها نیز جذب این فیلتر می شوند و در نتیجه آلودگی هوا در منزل کاهش می یابد.

به گفته این عضو هیات علمی دانشکده محیط زیست دانشگاه تهران، خانواده ها می توانند با کاهش مصرف سوخت های فسیلی مثل گاز در منازل، به کاهش آلودگی هوا در شهرها کمک قابل توجهی کنند، زیرا در ایران 60 درصد از آلاینده هایی که به آلودگی هوا دامن می زنند، بخاطر سوخت خودروها و 40 درصد باقیمانده نیز از کارخانه ها و منازل وارد اتمسفر می شوند.

وی ادامه داد: امروزه بخش بزرگی از آلودگی هوا به دلیل مصرف بیش از اندازه سوخت های فسیلی توسط خانواده ها و البته کارخانه ها است که همین مساله باعث گرم تر شدن اتمسفر می شود. در زمستان به علت ساکن بودن و سنگین بودن هوا، این گرم شدن اتمسفر باعث وارونگی دما شده و در نتیجه آلودگی هوا تشدید می شود.

این عضو هیات علمی دانشگاه تهران تاکید کرد: مهم ترین نقشی که مردم می توانند در کاهش آلودگی هوا داشته باشند، کاهش مصرف سوخت های فسیلی در منازل و کاهش استفاده از خودروهای شخصی است.

نورپور توصیه کرد: تبدیل سوخت های فسیلی به آب گرم از طریق استفاده از پکیج ها در منازل، مهم ترین راه برای کاهش مصرف سوخت های فسیلی در محیط خانه است که به سالم ماندن هوا کمک شایانی خواهد کرد

کلید واژه ها

سلامت

آلودگی هوا

اخبار

نوجوان

کودک

بهداشت

نویسنده:

مریم برزویی

پست قبلی

معرفی کتاب، با گفت و گو مشکل را حل کنیم

پست بعدی

تکنیک های ویژه خلاقیت

در همین رابطه بخوانید :

درباره این مطلب دیدگاهی بنویسید...

نام :
وب سایت :
دیدگاه :
پست الکترونیک :
نشانی پست الکترونیک شما نمایش داده نخواهد شد.