غار کهک

غار کهک دلیجان که به غار کهک قم نیز شناخته می‌شود یکی از زیباترین غارهای ایران است. در ادامه با مداد آنلاین همراه باشید .

غار کهک در نزدیکی جاده قم - اصفهان و 86 کیلومتری جنوب شهر قم و در نزدیکی روستای کهک که در۵۵ کیلومتری دلیجان واقع شده است وجود دارد .یکی از منحصربه‌فردترین غارهای ایران و از قدیمی‌ترین غارهای زایش یافته کشور است. 

 نقشه غار کهک

 

 نام غار از کوهی منفرد و کم ارتفاع گرفته شده که قلعه قدیمی روستا در قله آن بنا شده است. این کوه کم ارتفاع ، کوه کوچک یا کوهک نامیده و به اختصار کهک تلفظ می​شود. کاربرد کاف تصغیر در گویش مردم منطقه رایج است.

غار کهک

دهانه غار کهک در ارتفاع ۱۹۵۰ متری از سطح دریا قرار دارد و به شکل دایره‌ای به قطر ۷۰ سانتی‌متر است. این دهانه بالای دیواره‌ای به ارتفاع ۸ متر واقع شده که برای ورود به غار بایستی حدود ۸ متر اولیه را با طناب به پایین رفت. غار کهک از تعدادی سکوی بزرگ متوالی تشکیل شده که هر کدام به وسیله یک پرتگاه ۱۰ تا ۲۰ متری، از یکدیگر جدا می‌شوند.

غار کهک

این پرتگاه‌ها در زمان‌های بسیار دور در اثر ریزش عظیمی که در داخل غار رخ داده‌، به وجود آمده‌اند. در داخل غار دالان و دهلیز فرعی وجود ندارد. مسیر بازدید غار به علت وجود لایه‌ای از خاک رس، مرطوب و لغزنده است. نکته‌ای که در پیمایش این غار حائز اهمیت است، وجود دو چاه عمیق در نیمه نخست مسیر است که در صورت بی‌ دقتی و عدم مهارت، احتمال سقوط به داخل آنها وجود دارد.
پس از بازدید از تالارهای اصلی و بزرگ غار و عبور از مسیرهای زیبا و شگفت‌انگیز می‌توان به وسیله طناب حمایت و وسایل فنی دیواره ۱۰ متری انتهای غار را بصورت تراورسی به سمت راست صعود کرده و از مسیر تونلی بسیار تنگ و باریک و بصورت درازکش به تالارهای انتهایی غار دست یافت.

غار کهک

بلندی بعضی از ستون‌های آهکی غار کهک در حدود ۱۴ متر است که جزء بلندترین ستون‌های غارهای آهکی ایران است، با طی مسیر ۲۵۰ متری، تالار غار به پایان رسیده و گودالی از آب زلال واقع در دخمه‌ای پوشیده از چکنده‌های مرمرین و بلورین به چشم می‌خورد. این گودال عمیق‌ترین نقطه غار است و ۸۰ متر پایین‌تر از دهانه غار قرار دارد.
مسیر غار پس از گودال آب در جهت عکس و به طرف بالا، به طول ۱۰۰ متر امتداد می‌یابد و غار به انتها می‌رسد. غار کهک ۳۵۰ متر طول دارد.غار کهک از نظر وسعت از غارهای متوسط ایران است اما به دلیل برخورداری از غار سنگ‌های عجیب، پرتگاه‌های فراوان، آبشار سنگ‌های بلند و چکیده‌های رنگارنگ و عظیم‌الجثه،یکی از منحصر به فردترین غارهای ایران و از قدیمی‌ترین غارهای زایش‌یافته کشور است.

غار کهک

برای دسترسی به دهانه غار کهک از سلفچگان تا سه‌راهی سمت راست که تابلو سیمان دلیجان قرار دارد فاصله حدود ۲۰ کیلومتر است. پس از رد شدن از سه‌راهی و پشت سر گذاردن روستای راوه از مسیر جاده آسفالته می‌توان به روستای کهک رسید و از مسیر بالای قبرستان ده؛ جاده خاکی پهنی ما را تا دهانه غار هدایت می‌کند دهانه غار در کف زمین با ورودی تنگی در حدود ۵۰* ۶۰ سانتی‌متر است . 

غار کهک از پُر، پرتگاه​ترین و از معدود غارهای ایران است که دارای بلندترین و در عین حال زیباترین چکیده​های مخروطی و مرمرین سرخ رنگ به طول 10 متر و مجموعه​ای از آبشار سنگ​هاست.رنگ کانی غارسنگ​ها از نیمه تالار غار به بالا سفید رنگ و از نیمه تالار به پایین سرخ رنگ است.
یکی از پدیده​های منحصر به فرد غار کهک، یک ردیف ستون لوله مانند سرخ رنگ به هم چسبیده است که ارتفاع آن​ها 6 متر و عرضشان 4 متر است و مانند پرده چین دار بزرگی، بخش مسطح جلو را از پرتگاه پشت آن جدا می​کنند.​

 
کلید واژه ها

قم

غار

اردو

گردشگری

مسافرت

کجا بریم

نویسنده:

مریم برزویی

پست قبلی

حکمت های امام علی ( ع ) از حکمت 86 تا 90

پست بعدی

آموزش ویدئویی فتوشاپ فصل دوم - بخش پنجم

در همین رابطه بخوانید :

درباره این مطلب دیدگاهی بنویسید...

نام :
وب سایت :
دیدگاه :
پست الکترونیک :
نشانی پست الکترونیک شما نمایش داده نخواهد شد.