خاصیت برخی از مواد غذایی

مداد آنلاین قصد دارد شما را با خوردن و تاثیرات بعضی از مواد غذایی خاص آشنا کند با ما همراه باشید .

ماست:

ماست نوعی از شیر بسته است و غذای کاملی است که نشاط می بخشد. عمر را طولانی می کند، آدمی را در مقابل بیماری های گوناگون حفظ می کند و به انسان آرامش می بخشد. ماست خوراکی سبک، مطبوع و خوشمزه و سهل الهضم است و دارای خواص غذایی فراوانی می باشد و در اکثر رژیم های غذایی جای می گیرد.

خاصیت های مواد غذایی - ماست

ماست کم چرب بهترین غذا برای رژیم های لاغری است  بهترین وسیله اسان که کوچکترین زحمتی ایجاد نکند پیروی از رژیم لاغری بوسیله ی ماست است تا معده را راحت و سیر نگاهدارد و در عین حال، ماست غذایی است که مواد چربی زیادی ندارد ماست کم چرب است و اشخاص بزرگسال که اغلب نمی توانند قند شیر را هضم کنند به خوبی می توانند شیر را به صورت ماست مصرف کرده و هضم نمایند. یک لیتر ماست دارای حدود ۳۴ گرم مواد پروتئینی و یا ۱۴۰ کالری حرارت می باشد. این ترکیب در رژیم های غذایی می تواند انرژی لازم را تأمین نماید. در رژیم های لاغری باید غذاهایی را مصرف کرد که ۶۷ گرم مواد سفیده اید داشته باشد تا این غذا قوت و جواتی عضلانی بدن و عضلانی صورت را حفظ و نگهداری نماید. با مصرف ماست در رژیم لاغری هر قدر وزن خود را سبک کنید و لاغر شوید، پوست شما آسیب ندیده و چروکیده نمی شود. موها و پوست شما سلامتی و تندرستی درونی شما را نشان می دهد. با مصرف ماست، انواع ویتامین ها خصوصاً ویتامین های Bرا مصرف کرده و به این وسیله به پوست و موهای خود غذای مقوی رسانده اید. ماست بی چربی را مصرف کنید تا طعم طبیعی آن را چشیده و همیشه چابک و چالاک باشید. اگر از ماست بی چربی خوشتان نمی آید، و می خواهید مطبوع و لذیذ باشد مقدار کمی دارچین جوز هندی و یا ملاس سیاه به آن بیفزایید ولی مواظب باشید که در موارد مصرف ادویه هیچوقت زیاده روی نکنید و همیشه مقدار کمی از آن را مصرف نمایید.همچنین برای این که از مصرف مداوم ماست در رژیم غذایی خود خسته نشوید، می توانید سبزیهای معطر، یا خرد شده و رنده شده بعضی میوه ها را به ماست اضافه کرده، میل نمایید.

عسل:

خاصیت های مواد غذایی - عسل

عسل؛ یکی از بهترین نعمات الهی و فرآورده های طبیعی و مفید است. بشر از حدود دهها هزار سال پیش، خواص عسل را می شناخته و به صورت های گوناگون از آن استفاده می نموده است. عسل دارای ویتامین های C, B6 , B2 ,B1 , B , A و املاح منیزیم، کلسیم، آهن، مس، گوگرد، کلر، ید، پتاسیم، منگنز، سیلیس، آلومینیوم، لیتیم، نیکل، سرب، قلع و املاح معدنی دیگر می باشد. علاوه بر ویتامین ها وجود ازت و مواد قندی در عسل آن را در ردیف غذاهای کامل و لازم برای بدن انسان قرار می دهد. عسل طبیعی کمک به هضم غذا می کند. عسل طبیعی دارای بسیاری از آنزیم هاست. یکی از مهمترین این آنزیم ها، لیپاز می باشد که متابولیسم چربی ها را آسان می کند. زنبورهای عسل شیره ی گل ها و مواد طبیعی را گرفته و تبدیل به عسل می کنند. عسل طبیعی شیره ی گلهاست و حاوی قند طبیعی است و سرشار از گلوسیدها می باشد، لذا یک منبع غذایی بسیار مهم و انرژی زا برای بدن می باشد. لذا در رژیم های رفع چای به جای مصرف قند و شکر می توان به مقدار کم از عسل برای شیرین کردن چای و نوشیدنی های گرم استفاده کرد. عسل یکی از غذاهایی است که تمام قوای دستگاه بدن را تجدید می کند و بدن را سرزنده و با نشاط می سازد. عسل را اگر در آب یا در جوشانده و دم کرده گلها و گیاهان شفابخش بریزید و بخورید بسیار عالی و مؤثر خواهد بود. در مورد دم کرده گیاهان، نصف و یا یک قاشق چایخوری عسل در یک فنجان دمکرده کافی است. در بیماری های مربوط به چربی زیاد توصیه شده است دو قاشق چایخوری عسل را با دو قاشق چایخوری سرکه سیب درختی با یک لیوان آب مخلوط کنید و هر روز سه بار آن را قبل و بعد از غذا بنوشید. عسل با مزایا و خواص شفابخشی که دارد می تواند به جای قند و شکر و مرباها مصرف گردد.

میوه:

خاصیت های مواد غذایی - میوه

دستگاه گوارش بدن انسان مانند میمون ها و سایر حیوانات میوه خوار حدود ۱۲ تا ۱۴ برابر طول بدنش است، در صورتی که طول روده ی یک حیوان علف خواب بیش از بیست برابر طول بدنش است. دستگاه گوارش گوشت خواران پنج برابر طول بدنشان است. انسان شناسان معتقدند که نیاکان ما غالباً گوشت خوار نبوده اند و آنان که بدنبال دانه، جوانه، برگ، و علف می گشتند، هرگز به نظر نمی رسد که همه چیز می خوردند. در عوض، زندگی آنان بر اساس رژیم میوه خواری بوده است. پژوهشگران این مطالب را اصولاً از مطالعه در مورد خطوط و علائم دندانهای سنگواره ها و آزمایش محتویات روده ی سنگواره های دریا یافته اند، اگر چنین نبود اکنون کسی نمی توانست پیشنهاد کند که فردی به رژیم میوه خوری روی آورد. میوه ابزار مناسبی برای کاهش وزن و لاغری تقدیم روش بیوژنیک می کند و به بوته ی فراموشی سپردن آن مثل این است که نیروهای عظیمی برای دفع سم و در نتیجه سوزاندن چربی صرف نظر کرده باشیم.

بهترین دستور برای از بین بردن چربی های اضافی و لاغر شدن این است که در هنگام صبحانه ار میوه ها خصوصاً میوه های کم قند و کم چربی استفاده نمایید و به همین علت هر روز صبح، صبحانه ی خود را با میوه شروع کنید. اگر می خواهید دارای اندام زیبا و متناسبی باشید، باید مدتی صبحانه خود را فقط اختصاص به میوه بدهید و تا ظهر غذای دیگر نخورید. بهترین میوه برای این رژیم مرکبات، انواع آلو، گوجه و گلابی و میوه های تازه فصلی می باشند. وقتی شما برای مدتی صبح ها فقط میوه همراه با لیموترش خوردید، متوجه خواهید شد که چربی های اضافی ذخیره شده در شکم، باسن، غبغب و... آب شده و کمتر شده اند و حالا با شادابی که به دست آورده اید، توانایی انجام ورزش را هم خواهید داشت. وقتی شما در هنگام صبح میوه مخصوصاً میوه های ترش می خورید، غذایی خورده اید که دارای بهترین ویتامین ها و املاح و فلزاتی هستند که در عمل ساختن و ترمیم بافت ها و سلول های مختلف بدن دخالت دارند. تنها قند و چربی ها هستند که در بدن به صورت بافت ذخیره چربی در می آیند. چون این میوه ها قند کم دارند و فاقد چربی هستند در طول روز برای سوخت و ساز بدن از ذخیره های بدن استفاده خواهد شد. تمام میوه های شیرین و کم چرب برای رژیم های لاغری توصیه شده اند، زیرا مصرف چنین قندی برای افرادی که رژیم می گیرند مفید است. میوه ها علاوه بر املاح معدنی که دارند و در سوخت و ساز بدن نقش مهمی ایفا می کنند، اعمال دیگری را بر روی دستگاهها مختلف بدن دارند و بعضاً به عنوان دارویی، در معالجه بیماری ها مورد استفاده قرار می گیرند.

میوه باید شکل اصلی خود را داشته باشد یک یا دو سیب، توت تازه، زردآلو، خربزه یا طالبی را می توانید به عنوان صبحانه میل کنید و همچنین می توانید از میوه ها غذاهای خوشمزه و ابتکاری تهیه کنید. تهیه ی صبحانه وقت زیادی نمی گیرد و تشریفاتی نمی خواهد . یک مشت زرد آلو، چند عدد زنجیر، یک یا دو سیب کافی است، برای بیشتر افراد این مقدار کفایت می کند. وقتی که شما اختلاف مزه ی غذا را ملاحظه کردید و دیدید که می توان آن ها را با میوه تهیه کرد، خیلی سخت است که در مقابل آن مقاومت کنید. بویژه برای صبحانه یک روز تعطیل در رختخواب، دقت کنید که بیست تا سی درصد سهم روزانه ی شما، میوه ی تازه باشد. سعی کنید در طول هفته از انواع مختلف میوه استفاده کنید و تا جایی که ممکن است، میوه را خود انتخاب کنید. هر میوه را در فصل خود مصرف کنید، زیرا قسمت های اساسی ویتامین و مواد معدنی را در بر دارد و بدن نیز به آنها نیاز دارد تا در وضعیت مطلوب قرار گیرد.

گوشت میوه یا آب میوه :

خاصیت های مواد غذایی - آب میوه

متخصصین امور تغذیه، آب میوه را یک نوشیدنی معمولی نمی دانند. میوه محتوی عالی ترین جوهر غذایی است که برای سلامتی انسان و لاغری حائز کمال اهمیت است. معمولاً میوه از ویتامین ها و نمک های معدنی آن صحبت می شود با خوردن یک لیوان آب میوه خیلی غلیظ هرگز یک کمیت قابل توجهی از ویتامین ها جذب بدن نخواهد شد، زیرا اکثر ویتامین ها در مرحله تهیه شدن آب میوه از بین خواهد رفت. زیرا حیات ویتامین های میوه، در خارج از محیط طبیعی آنها (خارج از میوه) بغایت کم دوام و موقتی است. از طرف دیگر، مقدار زیادی از مواد حیاتی میوه که به اصطلاح در گوشت میوه باقی می ماند، پس از گرفتن آب میوه دور انداخته می شود. بالاخره موقع گرفتن آب میوه، مقدار ترشی میوه افزایش می یابد، به حدی که برای شیرین کردن آب میوه مقداری قند داخل آن می کنند. البته کسانی که ناراحتی معده دارند به توصیه پزشک می توانند از آب میوه استفاده کنند.

کلید واژه ها

سلامت

ویتامین

تغذیه

نوجوان

نویسنده:

مهدیه فرح آبادی

خاصیت-برخی-از-مواد-غذایی
پست قبلی

آموزش پاورپوینت 2013 - جلسه هفتم

پست بعدی

یک بازی خلاقیت

در همین رابطه بخوانید :

درباره این مطلب دیدگاهی بنویسید...

نام :
 
وب سایت :
دیدگاه :
پست الکترونیک :
 
نشانی پست الکترونیک شما نمایش داده نخواهد شد.