بوی بد دهان

​همه افراد چه کودک و چه بزرگسال گاهی اوقات دهان‌شان بوی بد می‌دهد.در ادامه با مداد آنلاین همراه باشید تا علت های آن را بدانید .

از عوامل این بدبویی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

خشکی دهان: اگر فرزندتان از طریق دهان نفس می‌کشد (برای مثال گرفتگی بینی دارد) بنابر‌این باکتری‌های موجود در دهانش به احتمال زیاد بدون دردسر رشد می‌کنند.
بزاق دهان، اثرات غذاهای باقیمانده و همچنین باکتری هایی که از هوا وارد دهان می شوند را پاک می کند. در صورتی که دهان شما خشک باشد، پلاک ها شروع به رشد بر روی دندان ها می کنند. علاوه بر این، به تدریج مشکلات بیشتری نیز برای دندان های شما به وجود می آیند که نهایتاً بوی بد دهان‌ را نیز باعث می شود.

تنفس، مصرف برخی دارو ها و بیماری های غدد بزاقی، ممکن است از دلایل خشکی دهان باشند. اگر می خواهید دهانی خوشبو داشته باشید، باید مراقب خشکی دهان خود باشید. مصرف مایعات -خصوصاً پس از صرف غذا- بسیار توصیه می شود. در صورتی که احساس می کنید، خشکی دهان شما غیرعادی است، بهتر است برای معاینه به پزشک و دندانپزشک خود مراجعه کنید.

جسم خارجی: یک جسم خارجی مانند یک نخود، لوبیا، یک اسباب بازی کوچک، یا شی دیگری که فرزند خود را در بینی خود قرار داده ممکن است باعث بوی بد دهان او شده باشد. این اتفاق به ویژه در کودکان و نوپا‌ها که معمولا سراغ چیز‌هایی می‌روند متعلق به آنها نیست مشترک است!

عدم رعایت بهداشت فردی: باکتری‌های طبیعی در دهان زندگی می‌کنند و روی باقی‌مانده‌ی ذرات غذا بین دندان‌ها، در خط لثه، بر روی سطح زبان و یا بر روی سطح لوزه در پشت گلوی فرزند‌تان تأثیر می‌گذارند. همین باعث بوید بد دهان می‌شود مخصوصا اگر غذا به مدت طولانی در دهان باقی بماند.
در واقع، لازم است که حداقل روزی دو بار دندان های خود را به خوبی مسواک بزنید. تمیز کردن بین دندان ها با نخ دندان و همینطور پاک کردن سطح زبان با استفاده از مسواک و زبان‌پاک‌کن نیز توصیه می شود. باقی مانده مواد غذایی در بین دندان ها و روی زبان، نه تنها بوی بد دهان‌ را ناشی می شود، بلکه منجر به بروز عوامل جدی تری مانند پلاک و بیماری های لثه و دندان نیز می شود.
خوردن غذاهای تند: اگر فرزندتان از خوردن سبزیجاتی مانند پیاز و سیر لذت می‌برد، باید بدانید که آنها موقتا تا زمانی که در سیستم گوارش او وجود دارند، روی تنفش تأثیر می‌گذارند.

بیماری یا شرایط خاص( سینوس، مخاط بینی و لوزه ها )
: گاهی اوقات عفونت‌های سینوزیت،‌ورم لوزه‌ها و یا حتی آلرژی‌های فصلی می‌توانند باعث بوی بد دهان شوند. بعضی از کودکان مبتلا به ریفلاکس معده به مری نفس بدبویی دارند. برای سلامت و رفع بوی بد دهان لازم است که برای درمان آن اقدام کنیم .

کرم‌خوردگی‌ها،‌جرم دندان یا آبسه‌های دندانی: این‌ها می‌توانند در هر سنی روی دندان بچه‌ها تأثیر بگذارند و باعث بوی بد دهان شوند. معمولا در بروز بیماری‌ها یا التهاب لثه بزرگسالان مقصر هستند اما بچه‌ها در این مورد تقصیری ندارند.

​​

 درمان بوی بد دهان کودک :

با بوی بد دهان فرزندم چه کنم؟
در بسیاری از موارد، پاسخ بهداشت دهان و دندان است.بهداشت فردی نقش بسزایی در درمان بوی بد دهان دارد . در سلامت خود باید کوشا باشیم.

۱- اگر فرزند‌تان نوزاد است،‌سعی کنید لثه‌ها و همه‌ی دندان‌هایش را بعد از هر‌بار غذا‌خوردن یا قبل از خواب برایش پاک کنید یا مسواک بزنید. شما می‌توانید به آرامی زبانش را هم مشواک بزنید (البته در این سن نیاز به خمیردندان نیست).

۲- وقتی کودک‌تان مرحله‌ی نوزادی را پشت سر گذاشت برایش مسواک بزنید (در نهایت به او آموزش دهید دندان‌هایش را مسواک بزند) آن هم دو بار در روز و یک‌بار قبل از خواب. تا زمانی که او ۲ ساله شود فقط به اندازه‌ی یک دانه برنج برایش از خمیر‌دندان استفاده کنید یا حتی کوچتر. بعد از ۲ سالگی به اندازه‌ی یک نخود و بعد از ۵ سالگی به اندازه‌ی یک لوبیای کوچک از خمیر‌دندان استفاده کنید.

۳- کودک‌تان را برای معاینات منظم دندانپزشکی ببرید و مطمئن شوید که دندان‌هایش سالم و تمیز هستند. اگر هنوز هم دهان فرزند‌تان بوی بد می‌‌دهد او را برای معاینه پیش پزشک ببرید.

۴- در نهایت لزومی ندارد فرزند‌تان را به خاطر بوی بد دهانش خجالت‌زده کنید. سعی کنید با این اتفاق کنار بیایید حتی اگر کمی به خاطر آن احساس شرمندگی می‌کنید.

۵- اگر فرزندتان انگشت شست یا بقیه‌ی انگشتانش را می‌مکد، شما باید اطمینان حاصل کنید که او دست‌ها و وسایل شخصی اش را به‌طور مرتب با آب و صابون می‌شوید. اگر کودک‌تان از پستانک استفاده می‌کند،‌برای ضد‌عفونی کردن آن می‌توانید آن را در ماشین ظرفشویی یا آب داغ بیندازید.

 فرزندم باید از دهان‌شویه استفاده کند؟
نه. چون دهان‌شویه تنها مشکل را می‌پوشاند (گذشته از این‌ها اگر هنوز فرزندتان به سن پیش‌دبستانی نرسیده است،‌احتمالا دچار مشکل با صدا نفس کشیدن و آب‌دهان پرتاب کردن هستند). فقط مطمئن شوید که دندان‌هایش را چندین‌بار در روز مسواک کرده‌اند.​سلامت و بهداشت دهان و دندان را جدی بگیریم .

کلید واژه ها

سلامت

بهداشت فردی

بهداشت

نویسنده:

مریم برزویی

پست قبلی

مثل طعم آب

پست بعدی

حکمت های امام علی ( ع ) از حکمت 6 تا 10

در همین رابطه بخوانید :

درباره این مطلب دیدگاهی بنویسید...

نام :
وب سایت :
دیدگاه :
پست الکترونیک :
نشانی پست الکترونیک شما نمایش داده نخواهد شد.