پیشگیری از بیماری های دندانی

تغذیه مناسب کودکان دردوران مدرسه درجهت ایجاد عادات غذایی مناسب در ابتدای زندگی کودک نه تنها رشد و تکامل فیزیکی وی را بهبود می بخشد، بلکه محیط مساعدی را جهت سلامت مطلوب دهان فراهم می سازد. 

حلالیت یا چسبندگی غذاها جزء عوامل مهم ایجادپوسیدگی دندانی در کودکان می باشند.
غذاهایی که برای مدت طولانی به دندان هـا و بافت های دهان می چسبند و به کندی حل می شوند، با احتمال بیشتری ایجاد پوسیدگی می کنند، از این رو به والدین توصیه میشــود که بــرای میان وعده های غذایی کودک در مدرســه حتما از میوه های فیبردار مثل سیب و هویج استفاده کنند چون درساعات مدرسه دسترسی به مسواک وجود ندارد و اســتفاده از این میوه ها، به عنوان پاک کننده طبیعی دهان، کمک کننده می باشد. استفاده از لقمه های خانگی نان و پنیر به عنوان میان وعده درزمان مدرسه برای پیشگیری از پوسیدگی های دندانی مؤثراست. بهتر اســت که از دادن غذاهای حاوی درصدبالای کربوهیدرات ونیز غذاهایی که به دندان های کودکان چسبیده و یا به کندی حل میشوند اجتناب ورزید. کودک درسنین مدرسه باید حتما روزانه 3 تا4 فنجان شیر یا جانشین آن مثل دوغ، پنیر، کشک دریافت نماید.
این میزان، منجر به دریافت کلســیم کافی برای اســتحکام و رشد اســتخوان و دندان کودکان خواهد گردید. مصرف آجیل های کم نمک به عنوان میان وعده مدرسه نه تنها در پیشگیری از پوسیدگی مؤثراست، بلکه مواد مغذی لازم از جمله اسیدهای چرب امگا3 جهت رشــد عمومی کودک را تأمین میکند. باید به کودک آموزش داد که چنانچه در مدرسه از کیک، شیرکاکائو، یا تنقلات چسبنده به دندان استفاده نموده اسـت، پس از مصرف این مواد غذایی، دهان خود را با آب بشوید.

کلید واژه ها

سلامت

کودک

مدرسه

دندان

نویسنده:

هادی سلیمانی راد

پیشگیری-از-بیماری-های-دندانی
پست قبلی

وسایلی که نمی دانید تاریخ انقضا دارند

پست بعدی

ویژگی های یک فرد شاد را بشناسید

در همین رابطه بخوانید :

درباره این مطلب دیدگاهی بنویسید...

نام :
 
وب سایت :
دیدگاه :
پست الکترونیک :
 
نشانی پست الکترونیک شما نمایش داده نخواهد شد.