حضور ابرهای دنیای فناوری در زندگی امروز

حقیقت این است که رایانش ، طیف گسترده‌ای از محاسبات در اختیار کاربران و سازمان‌ها قرار دارد. رایانش نوری، رایانش کوانتومی، زیست‌رایانه و مانند این‌ها ، تنها بخشی از سرویس‌های عصر جدید به شمار می‌روند.

امروزه فناوری به اندازه‌ای پیشرفت کرده است که حلقه‌های هوشمند اجازه می‌دهند با حرکت دادن آن‌ها کانال‌های تلویزیونی را عوض کرده یا چراغ‌ها را خاموش کنیم. با وجود این، همان کارهای قدیمی این بار در مقیاس بسیار کلان انجام می‌شوند؛ مقیاسی که شاید بتوان آن را با عبارت As a Service توصیف کرد. ترکیبی که این روزها دنیای فناوری را تحت سیطره خود گرفته است.

رایانش ابری
در دنیای امروز شاید کمتر کسی را مشاهده نمایید که تمایل به نگهداری انبوهی از دیسک ها و لوح های فشرده در کامپیوترهای خانه داشته باشد. حتی صاحبان دستگاههای همراه هم ترجیح می دهند بجای ذخیره سازی داده ها و اطلاعات بر روی دستگاه خود ، از نسخه های آنلاین برنامه ها استفاده نمایند. سرویس‌های ذخیره‌ساز و پشتیبان‌گیر آنلاین، ساده‌ترین شکل رایانش ابری هستند. 
این سرویس‌ها به ‌سادگی فضایی چند گیگابایتی در اختیار کاربران می‌گذارند تا فایل‌ها و اسناد خود را روی آن‌ها ذخیره کنند.
مزیت های این روش :

  • قابلیت حمل و جا به جایی
  • امنیت بالا
  • کاهش هزینه ها
  • استحکام و مقاومت در برابر ضربه و خرابی

 امنیت رایانش ابری

هر چند راه‌اندازی این سبک از خدمات به دلیل اینکه نیازمند زیرساخت‌های قدرتمند است، در ابتدای کار هزینه زیادی دارد، اما در بلندمدت دستاوردهای بزرگی را هم برای سازمان‌ها و هم برای مصرف‌کنندگان به همراه خواهد داشت.

در کشورهای مختلف خرید بسته کامل نرم‌افزاری همچون ویژوال استودیو کار چندان عاقلانه‌ای نیست. در این روش کاربران برای اینکه بتوانند از دو یا چند قابلیت این‌ نرم‌افزار استفاده کنند، باید هزینه کامل ویژگی‌هایی را که شاید هیچ‌گاه از آن‌ها استفاده نکنند، پرداخت کنند؛ در حالی که در مدل‌های مبتنی بر کلاود کاربران تنها برای چیزی که مصرف می‌کنند، هزینه می‌دهند. این یک دستاورد بزرگ و یک الگوی برد-برد برای هر دو طرف داستان به شمار می‌رود. شاید دو دهه قبل، کمتر کارشناس دنیای فناوری با صراحت می‌توانست پیش‌بینی کند رایانش ابری تا این اندازه محبوب خواهد شد. در سالیان پیش، تنها درباره وب 2 سخن می‌گفتیم و مزایای بسیار آن‌ را برمی‌شمردیم. در ادامه سراغ وب 3 یا همان وب معنایی رفتیم؛ واژه‌ای که جان مارکوف در نشریه نیویورک تایمز برای توصیف نسل بعدی وب از آن استفاده کرد. همه ما با وب 1 که اولین نسل از وب بود و تمرکز ویژه‌اش بر ساخت سایت‌ها و در دسترس قرار دادن آن‌ها بود، آشنا هستیم. وب 1.0 همراه با کلیدواژه‌های نام‌آشنایی همچون پروتکل HTTP، زبان نشانه‌گذاری HTML ،XML  و بسیاری اصطلاحات دیگر پا به هستی نهاد. پس از نسل اول وب، وب 2.0 پدید آمد. این نسل اشاره به سرویس‌های اینترنت‌محوری همچون شبکه‌های اجتماعی، wikis، ابزارهای ارتباطی و همکاری گروهی داشت. نسل سوم وب موسوم به Web 3.0 چند سالی است از راه رسیده است. تمرکز این نسل همچون نسل قبل، بر سرویس‌های اینترنت‌محور بوده ، اما همراه با واژه جدیدی موسوم به وب هوشمند intelligent web پا به عرصه ظهور نهاده است. 

وب 3

وب 3 شامل سرویس‌هایی است که روی اینترنت اجرا می‌شود و از فناوری‌هایی همچون وب معنایی ، جست‌وجوی زبان طبیعی ، یادگیری ماشینی و هوش مصنوعی برای کمک به ماشین‌ها برای فهم دقیق‌تر اطلاعات و ارائه نتایج دقیق‌تر به کاربران وب استفاده می‌کند. 
وب 3 از دو مؤلفه اصلی وب معنایی و سرویس‌های وب ساخته شده است. یکی از بارزترین ویژگی‌های وب 3 یا همان اینترنت اشیا قابلیت اتصال طیف گسترده‌ای از تجهیزات به وب است. همین موضوع باعث می‌شود حجم بسیار زیادی از داده‌ها توسط حسگرهای متصل به این دستگاه تولید شود که همین موضوع فرایند تحلیل حجم بسیار بالایی از داده‌ها را دشوار می‌سازد. برای مثال، شرکتی همچون مایکروسافت امیدوار است با استفاده از بستر آژر همراه با SQL Server و ابزارهایی همچون سامانه زیرساختی تحلیلی خود بتواند نقش تأثیرگذاری در دنیای رایانش ابری داشته باشد؛ بازاری که اکنون گوگل و آمازون با موفقیت در آن حضور دارند. سرویس‌هایی که بر پایه پلتفرم‌های ابری ارائه شده‌اند، به قدری گسترده هستند که تمامی نیازهای بخش تجاری و خانگی را به‌راحتی پوشش می‌دهند. دانش ، تحلیل داده‌ها ، امنیت ، فناوری اطلاعات و همه چیز ، به عنوان سرویس از راه رسیده‌اند.

کلید واژه ها

فناوری

رایانش ابری

امنیت اطلاعات

بهتر است بدانیم

منبع

shabakeh-mag

نویسنده:

مهدیه فرح آبادی

پست قبلی

نیازها و خلاقیت

پست بعدی

اعلام زمان بندی آزمونهای سال 1396 توسط سازمان سنجش

در همین رابطه بخوانید :

درباره این مطلب دیدگاهی بنویسید...

نام :
وب سایت :
دیدگاه :
پست الکترونیک :
نشانی پست الکترونیک شما نمایش داده نخواهد شد.