مشارکت یک میلیون دانش آموز پایه نهم در فرآیند انتخاب رشته

به گزارش اداره اطلاع رسانی وروابط عمومی آموزش و پرورش شهرتهران، مهدی فیض اظهارکرد: روند تحصیلی تا پایه نهم مشترک است  پس از آن دانش آموزان در سه شاخه؛ فنی و حرفه ای( 153 رشته) ، کاردانش(41 رشته) و نظری (4 رشته) ادامه تحصیل می دهند.

درواقع حدود به یک میلیون دانش آموز در اوج فرآیند انتخاب رشته و شاخه تحصیلی مورد نظرخود هستند. معاون پرورشی و فرهنگی وزیرآموزش و پرورش افزود: دانش آموزان شاخه کاردانش طی سه سال با بخش عملی آشنا شده و با توجه به تنوع رشته ها وارد بازار کار می شوند .
وی ادامه داد: شاخه فنی و حرفه ای ترکیبی از رشته های نظری و کاردانش است البته شرایط کنونی هنرجویان کاردانش مشابه هنرجویان فنی و حرفه ای است. شاخه نظری مقدمات ورود به دانشگاه را برای دانش آموزان فراهم کرده است .
معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه بر اساس الگوی توسعه متوازن باید سهم 37 درصدی حضور دانش آموزان در فنی و حرفه ای به 47 درصد برسد عنوان کرد: در برنامه ششم آمده است که در هر سال افزایشی دو یا سه درصدی در  ورود به شاخه فنی رخ دهد که در طول پنج سال وضع موجود به وضع مطلوب برسد .
وی تصریح کرد: علاقه و رغبت دانش آموزان در زمینه انتخاب رشته تحت تاثیرمسائل اجتماعی قراردارد و در مناطق کمتر توسعه یافته این مسائل پررنگ است بنابراین بعضا در برخی استان ها تا ۷۰درصد علاقه به رشته تجربی را شاهد بودیم .
فیض خاطرنشان کرد: این تصور درست نیست که ورود به رشته تجربی درنهایت باعث ورود به رشته پزشکی می شود و آینده شغلی فرد تضمین است چرا که از یک کلاس ۳۰  نفره فقط یک دانش آموز امکان قبولی در رشته پزشکی دانشگاه های دولتی و آزاد را دارد .
وی با اشاره به مسائل مطرح شده در خصوص هدایت تحصیلی درسال گذشته و هم چنین درباره اظهارات سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس مبنی بر اینکه آموزش و پرورش باید درباره مسائلی چون هدایت تحصیلی با کمیسیون آموزش مجلس تعامل داشته باشد، اظهارکرد: مساله هدایت تحصیلی پایه نهم در حدی نبوده که نیازمند مداخله مجلس شورای اسلامی باشد زیرا مجلس باید بحث های کلان را مورد بحث وبررسی قرار بدهد، بنابراین مشکل سال پیش در خصوص هدایت تحصیلی، به دلیل بازی های سیاسی ایجاد شد و صدا و سیما نیز به این مساله دامن زد، در واقع آموزش و پرورش سیاست زده است و مسائل آن نباید به بحران سیاسی تبدیل شود .
معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: اگر مجلس به اجرای الگوی توسعه متوازن اشاره دارد باید این نیاز ملی با عزم ملی پیش رود که الگوی آن مهندسی معکوس از نیاز آینده را می طلبد و آموزش عالی و آموزش و پرورش هر 2 باید برای پاسخگویی به این نیازها توجه داشته باشند .
وی با یادآوری اینکه سوابق تحصیلی 35 درصد، رغبت و استعداد 30 درصد، نظر دبیران 10 درصد، نظر مشاور 10 درصد، نظر دانش آموزان 10 درصد و نظر اولیاء 5 درصد در هدایت تحصیلی تاثیر دارد، گفت: امسال دو فرم هدایت تحصیلی صادر می کنیم ؛ فرم "شمار یک" توصیه نامه هدایت تحصیلی است و به دانش آموز می گوید 12 اولویت اولش چیست. برای وی چهار رشته نظری، چهار رشته فنی و چهار رشته کاردانش انتخاب می شود. فرم ها از 18 تیر ماه صادر شده است و منطقه به منطقه انجام می شود و این 12 اولویت در فرم توصیه نامه درج می شود .
 فیض افزود: همه مدارس متوسطه اول دارای مشاور هستند، البته در برخی مدارس مشاوران به طور تمام وقت و در برخی دیگر به شکل پاره وقت فعالیت می کنند .
وی درمورد استاندارد میزان مراجعه دانش آموزان به مشاور مدرسه گفت: براساس مصوبه شورای عالی آموزش و پرورش، به ازای هر12دانش آموز یک ساعت وقت مشاوره درهفته تعیین شده است، در حالی سازمان برنامه به ازای هر 15 دانش آموز یک ساعت وقت مشاوره درنظر گرفته و این مساله یکی از اختلافات با سازمان برنامه است.

کلید واژه ها

دانش آموز

مدرسه

تحصیلی

هدایت تحصیلی

نویسنده:

مهدیه فرح آبادی

پست قبلی

معلم، مسئولیت تربیت را بر عهده دارد نه آموزش

پست بعدی

چه دلایلی باعث می شود مردم خشمگین شوند

در همین رابطه بخوانید :

درباره این مطلب دیدگاهی بنویسید...

نام :
وب سایت :
دیدگاه :
پست الکترونیک :
نشانی پست الکترونیک شما نمایش داده نخواهد شد.