چطور با آدم های جاه طلب کنار بیاییم

مطمئناً همه ما با آدم های جاه طلبی آشنا هستیم. این افراد به نظر می رسد به فضای شخصی و حساسیت های ما بی توجه هستند و استقلال و آزادی فردی ما را زیر پا می گذارند. ممکن است  پدر، مادر، برادر، خواهر، همسر، همسایه، همکار یا یکی از دوستانتان چنین شخصیتی داشته باشد.

نقش این افراد در زندگی شما هرچه که باشد، رفتار و منش آنها موجب آزردگی خاطر شما شده و احساس ناراحتی، حقارت و خشم را در شما شعله ور می سازد. افراد جاه طلب لزوماً نیت بدی ندارند فقط می خواهند خواسته و نیت شان را به دیگران تحمیل کنند و درنتیجه به فضا و آزادی شخصی آنها تجاوز می کنند.
در این مقاله به شما آموزش می دهیم با این افراد در زندگی خود چطور رفتار کنید و چگونه با آنها کنار بیایید.

1. به راهنمای درونی تان گوش دهید:  

وقتی تحت تاثیر افراد جاه طلب هستید، آنها می توانند خیلی راحت شما را مجبور به انجام کارهایی کنند که اصلاً حس خوبی به آن ندارید. برای این افراد خیلی عادی است که از ابزارهایی مثل تهدید، عصبانیت، مجادله و فشار احساسی برای مجبور کردن شما به اطاعت از خودشان استفاده کنند و اگر از راهنمای درونی خودتان استفاده نکنید، قربانی فشار آنها خواهید شد.
هرچقدر هم که یک نفر سعی به تجاوز به آزادی اراده شما داشته باشد، اگر از راهنمای درونیتان استفاده کنید باز هم می توانید موضع خودتان را حفظ کنید. وقتی مطمئن نباشید که چه چیزی برای شما درست و چه چیزی غلط است، خیلی راحت تحت تاثیر افراد ریاست طلب قرار خواهید گرفت.

2. با ترس از افراد جاه طلب زندگی نکنید:

سلاحی که بیشتر افراد ریاست طلب برای مجبور کردن دیگران به اطاعت از خود از آن استفاده می کنند، ترس است. آنها از نفوذ خود برای ایجاد ترس در شما بهره می برند. مثل بسیاری از والدینی که برای مجبور کردن فرزندانشان به اطاعت از خود از ترس از تنبیه استفاده می کنند.
اگر واقعاً می خواهید فارغ از تاثیر و نفوذ این افراد زندگی کنید، باید هوشیارانه از ترسی که می خواهند در شما ایجاد کنند دوری کنید. می توانید با گوش به زنگ و آگاه ماندن در این مواقع بر این ترس ها غلبه کنید. اگر از این ترس نهراسید، هیچ قدرتی روی شما نخواهد داشت.

3. آزادی خودتان را بر هر چیزی ارجح بدانید:

وقتی احساس می کنید قربانی افراد جاه طلب اطرافتان شده اید، این واکنشی ساده از احساس کمبود آزادی است که در زندگیتان می کنید. فقط خودتان قدرت خواستن و طلب کردن آزادی تان را دارید و هیچکس نمی تواند برای به دست آوردن آن کمکتان کنند. اگر آزادی تان را بر همه چیز ارجح بدانید، همیشه آزادید نفوذ و ریاست طلبی دیگران را قربانی آن کنید.
وقتی آزادی تان اولویت زندگی شما باشد، چیزهای دیگر خودبه خود درست می شوند. یادتان باشد که یک فرد ریاست طلب نمی تواند آزادی شما را بگیرد مگراینکه خودتان اجازه این کار را به او بدهید. آزادی تان را باید فراتر از پول، روابط و سایر انواع امنیت های کاذب بدانید که ذهنتان ممکن است به دنبال آن باشد. وقتی از درون احساس آزادی کنید، واقعیت بیرونی تان به طور خودکار عوامل مثبت را به سمت خود جذب می کند. اگر بخواهید آزادی فردی تان را قربانی افراد ریاست طلب کنید، باید همه عمرتان را تحت تسلط آنها زندگی کنید.

4. موضعتان را مشخص کنید:

خیلی مهم است که موضع خودتان را با قطعیت بیان کنید و وقتی کسی سعی دارد بر شما ریاست کند، نظراتتان را ابراز کنید. تنها راه و روش کنار آمدن با افراد ریاست طلبی که سعی می کنند به شما دستور بدهند این است که به آنها نشان دهید چنین رفتارهایی را تحمل نخواهید کرد.
احساسی رفتار نکرده و حالت دفاعی به خود نگیرید، فقط با آرامش حرفتان را بزنید. سعی نکنید طرف مقابل را تحقیر کنید، فقط موضعتان را مشخص کرده و به آنها بگویید چه می خواهید یا چه نمی خواهید. از واکنش آنها نترسید، آرامش خود را حفظ کنید و بر موضعتان محکم بایستید.

5. یادتان باشد که هیچ اجباری در کار نیست:

زندگی "یا انجامش بده یا می میری" نیست. هیچ باید و اجباری وجود ندارد مگراینکه خودتان برای خودتان تعیین کرده باشید. شما می توانید آزاد زندگی کنید و هیچ محدودیتی برای این آزادی وجود ندارد.
محدودیت های زندگی شما از ذهن خودتان ریشه می گیرد. دلیل اینکه مغلوب افراد ریاست طلب می شوید این است که تصور می کنید برای اینکه زندگی امنی داشته باشید باید از دستورات آنها اطاعت کنید. در واقعیت هیچ امنیتی در اسارت وجود ندارد و بااینکه آزادی به نظر قطعی نمی رسد اما در واقعیت خلاف آن است، وقتی آزادی را به امنیت ترجیح دهید، امنیت خودبه خود از انتخاب شما پدیدار می شود.
برای کنار آمدن با افراد ریاست طلب باید سعی کنید بر ترس و ناامنی خود غلبه کنید و امنیت را در راهنمای درونی خود بیابید. ممکن است ذهنتان ترسیده باشد اما قلبتان همیشه راه درست را خوب می داند. به ندای قلبتان گوش دهید و به ذهنتان آموزش دهید که از آنچه که قلبتان درست می داند، دفاع کند. آزادی واقعی زمانی به وجود می آید که انتخاب کنید که قلبتان را بر ترس های ساخته ذهنتان مقدم بدانید.

کلید واژه ها

روانشناسی

تحلیل رفتاری

راهکار تربیتی

والدین

نویسنده:

مهدیه فرح آبادی

پست قبلی

آغاز توزیع کتاب های درسی از 20 شهریور ماه

پست بعدی

انتخاب رشته ، انتخاب راه زندگی - قسمت پایانی

در همین رابطه بخوانید :

درباره این مطلب دیدگاهی بنویسید...

نام :
 
وب سایت :
دیدگاه :
پست الکترونیک :
 
نشانی پست الکترونیک شما نمایش داده نخواهد شد.