مهارت های ادراکی آینده کودکان را شکل می دهد

از جمله مهارت های اصلی در جوامع جهانی، توانایی درک احساسات یا تفکرات دیگران است. در هر جامعه و کشوری مزایای منحصربه فردی وجود دارد که می تواند نقش مهمی در زندگی افراد ایفا کند. 

اصل اساسی در بیان مهارت ادراک در کودکان در این موضوع نهفته است که ممکن است آن ها در طول زندگی خود با انواع مردم که مسیرهای مختلفی را در طول زندگی خود تجربه کرده اند یا مردمی از فرهنگ های مختلف روبرو شوند. این امکان با توجه به توسعه­ ی روزافزون امکانات و تکنولوژی های ارتباطی بیش از پیش فراهم شده و در آینده ای نزدیک جزء جدایی ناپذیر زندگی انسان ها خواهد بود. به همین دلیل کودکان برای شناخت دنیای پیرامون خود و هر آن چه در دنیا برای نیازهای بشری مفید است، نیاز به کسب مهارت و توانایی درک پدیده ها و رفتارهای پیرامون خود دارند. این ابزاری مفید برای گسترش دامنه­ ی یادگیری آن ها در طول دوران آموزشی و در کل دوران زندگی آن ها خواهد بود.
محققان به سادگی بیان می کنند برای ایجاد تغییرات و ابداعات در طول زندگی، شما نیازمند شناخت و تعامل با دیگران هستید. این شناخت نیازهای بشری است که زمینه ساز خلق ابتکارات و ابداعات برای رفع آن ها خواهد بود. اگر کودکان بخواهند عنصری پویا در سیستم به­م­ پیوسته ­ی دنیا باشند، باید مهارت شناخت و درک خود، هم­چنین انسان های اطراف خود با هر فرهنگ و پیش زمینه ی ذهنی مختلف را کسب کنند.
تحقیقات علمی اثبات کرده است که آموزش مهارت درک احساسات و پدیده های محیط پیرامون، ابزاری قدرتمند در دست پدر و مادران، معلمان و مدارس برای آموزش بهتر دانش آموزان است. در حال حاضر سیاست گذاران حوزه ­ی آموزش در حال به کارگیری سیستم هایی هستند که کودکان و نوجوانان را برای حضوری پررنگ در اجتماع آماده می کنند و نه صرفا یک فرد اجتماعی در محیط های محدود خانواده یا محافل دوستانه.
از جمله رویه های آسان برای توسعه ­ی این رویکرد در مدارس، تشویق دانش آموزان به خواندن مطالب مورد علاقه ­ی خود، خارج از متون درسی رسمی است. گاه خواندن یک داستان یا یک رویداد جالب مربوط به مردم کشور در نقاط مختلف یا حتی مردم کشورهای دیگر، دامنه­ ی افکار کودکان را به خارج از مرزهای مدرسه توسعه می دهد. این گشایش ذهنی توانایی درک پدیده های مختلف پیرامون و بروز خلاقیت در کودکان را بیش از پیش فراهم می کند. اما مشکل اساسی در این میان این است که خواندن مطالب ضمانتی برای فهم کودکان نیست. فهم مطالبی که نویسندگان تلاش دارند آن ها را به کودکان منتقل کنند، در حقیقت یک تخصص است. هر کسی هنگام خواندن مطالب ممکن است بخشی از آن ها را به طور کامل نفهمد و این موجب بروز اختلال در سیستم خواندن و فهمیدن، یا سیستم کسب مهارت ادرک از طریق خواندن خواهد شد.
در این میان یک راه حل ساده خواندن مطالب با دیگران است. برای مثال خواندن یک کتاب با پدر و مادر یا ایجاد چنین جوی در کلاس درس بسیار مثمر خواهد بود. هر کسی برخی از مفاهیم را از دیدگاه خود بررسی و نقد خواهد کرد و از میان تعاملات بین خوانندگان دریچه های جدید ادارک در ذهن کودکان گشوده خواهد شد. این سیستم باید به گونه ای شکل بگیرد که دانش آموزان و کودکان عاشق خواندن مطالب مورد علاقه شوند و از آن به عنوان نوعی تفریح تعبیر کنند. این یک تفکر اشتباه است که از دانش آموزی بخواهیم از روی مطلبی بخواند و برای مطمئن شدن از توجه دیگران از آن ها بپرسیم که آخرین خطی که خوانده شد در مورد چه بود. نباید دانش آموزان را مجبور کرد روز آینده در مورد یکی از فصل های کتاب صحبت کنند. بلکه باید به آن ها آموخته شوند چگونه از مهارت خواندن می توان به درک مسائل و پدیده های مورد علاقه دست یافت. معلمان باید دانش آموزان را شیفته ­ی خواندن و درک مطالب کنند. 

کلید واژه ها

روانشناسی

کودک

راهکار تربیتی

تحلیل رفتاری

والدین

دانش آموز

معلم

منبع

hundred

نویسنده:

مهدیه فرح آبادی

پست قبلی

تمام آنچه درباره سبزی خوردن باید بدانید

پست بعدی

راز مثلث برمودا کشف شد!

در همین رابطه بخوانید :

درباره این مطلب دیدگاهی بنویسید...

نام :
 
وب سایت :
دیدگاه :
پست الکترونیک :
 
نشانی پست الکترونیک شما نمایش داده نخواهد شد.