مواقعی که ورزش کردن اشتباه است

فعالیت ورزشی همواره از اهمیت بالایی برخوردار است و به نظر می رسد بهانه ای برای ورزش نکردن وجود نداشته باشد. ورزش کردن مسئله ای جدید و لوکس نیست، بلکه همواره از زمان باستان بر آن تاکید شده است، چون علاوه بر حفظ تناسب اندام تاثیر زیادی در سلامتی دارد.

با این حال در برخی شرایط بهترین کار این است که از ورزش کردن بپرهیزید.

چرا باید ورزش کنیم؟

ورزش کردن با فعال کردن تبادلات هورمونی،عصبی و متابولیک  باعث بهبود راندمان دستگاه قلب و عروق می شود. فعالیت بدنی همچنین باعث بهبود عملکرد دستگاه تنفسی می شود. اگر می خواهید تعادل را در سلامتی تان برقرار کنید حتما ورزش را در نظر بگیرید. فعال بودن از پوکی استخوان، دردهای کمری و آسیب های ناشی از نشستن در وضعیت نامناسب پیشگیری می کند. با این حال ورزش نیز می تواند در برخی موارد آسیب هایی به بدن برساند و از آن خاصیت مفید خود دور شود.

چه زمانی باید از ورزش دوری کرد؟

روشن است که ورزش بیش از اندازه و نامناسب می تواند اثر عکس گذاشته و بدن را تحت فشار قرار دهد. به عنوان مثال افرادی که دارای مشکل پرفشاری خون هستند باید از ورزش های سنگین و شدید بپرهیزند چون باعث تشدید وضعیت آنها می شود. اما در برخی مواقع نیز ورزش میتواند انتخاب نادرستی باشد که در ادامه اشاره می شود:

ورزش بعد از بیخوابی یا خواب ناکافی

همه ما با این باور بزرگ می شویم که ورزش بر بسیاری از دردهای ما درمان است. به این ترتیب که حتی بعد از گذراندن یک شب بیخوابی و بد خوابی نیز تصور می کنیم باید ورزش کنیم تا انرژی بگیریم. اما این تصور غلط است. اگر شب خواب کافی نداشته اید و بیخواب هستید ورزش نکنید، چون با این کار استرس تان بیشتر خواهد شد. علاوه براین در مواقع بیخوابی و بدخوابی سیستم ایمنی بدن برای ورزش کردن آماده نیست. به این ترتیب نیز ضعیف تر و آسیب پذیرتر می شود.
البته نباید کمبود انرژی به دلیل بیخوابی را فراموش کرد. زمانی که بدن انرژی کافی را ندارد فشار زیادی به عضلات وارد می شود و این مسئله نیز خطر بروز جراحات به آنها را بالا می برد. در واقع فرد زمانی که شب را به خوبی نخوابیده باشید و استراحت نکرده باشید به عضلات خود فشار می آورید و باعث آسیب آنها می شوید. با این حال اگر شب را به خوبی نخوابیده اید و نمی خواهید روزتان را از دست نداده و ورزش کنید توصیه می شود که پیاده روی یا دوی نرم انجام دهید و مدت زمان آن را به نصف ورزش روزهای قبل کاهش دهید.

بعد از زخم و آسیب دیدگی

زخم و جراحت برای ورزشکاران در طول جلسات ورزشی یک امر رایج است. این نوع آسیب ها به دلیل عدم انجام صحیح حرکات، فشار آوردن به بدن، پوشیدن کفش های ورزشی نامناسب و عدم مراقبت و حفاظت از بدن ایجاد می شود. زخم ها و جراحات ورزشی نیز انواع مختلفی دارند که از بین رایج ترین آنها می توان به تروماهای شدید مانند شکستگی، کبودی، رگ به رگ شدن و غیره اشاره کرد. این زخم ها همچنین از یک ضربه یا فشار شدید به بدن وارد می شوند. از بین علائم رایج جراحات ورزشی نیز می توان به درد یا حساسیت شدید، کشیدگی و تورم، ترک خوردگی، عدم توان حرکت دادن عضو و غیره اشاره کرد.
اگر شما هم بعد از ورزش یکی از این علائم را دارید حتما از ورزش کردن بپرهیزید. البته لزومی ندارد که به طور کلی ورزش را کنار بگذارید. اما تا خوب شدن کامل باید از ورزش ها و فعالیت های شدید بدنی دوری کنید. در عین حال لازم است که حتما به پزشک مراجعه کنید. بعد از مشورت با پزشک و فراگرفتن توصیه های وی و درمان آسیب دیدگی می توانید به تدریج شروع به ورزش کنید.

بعد از مصرف الکل

نوشیدنی های الکلی به طور کلی برای بدن مضر هستند. مصرف الکل روی راندمان و قدرت فرد تاثیر منفی می گذارد و این مسئله روی هماهنگی عضلات و بدن اثر سوء دارد. اتانول یکی از ترکیبات شیمیایی موجود در نوشیدنی های الکلی است که باعث ایجاد تغییرات در سیستم عصبی می شود. این ترکیب روی مصرف کننده های الکل وضعیت شادمانی و در پی آن افسردگی ایجاد می کند که باعث کاهش عکس العمل فرد در تمام شرایط می شود. از طرف دیگر مهم است بدانید الکل تاثیر ادرارآور دارد و این مسئله نیز می تواند در طول فعالیت بدنی شدید باعث کم آبی بدن شود. این مسئله به از دست دادن مایعات، ویتامین ها و مواد معدنی مربوط می شود.
اتانول همچنین مانع از جذب منظم مواد مغذی می شود و این مسئله نیز به افزایش وزن بدن منجر می شود. 

توصیه های مفید برای ورزشکاران

قبل از شروع هر نوع ورزشی بهتر است از یک متخصص و مربی ورزشی مشورت بگیرید.
در ورزش به تکنیک دقت بیشتری داشته باشید و تمرکزتان را صرفا روی قدرت متمرکز نکنید، چون جابجا کردن وزنه های سنگین بدون رعایت اصول آن بی تاثیر و حتی آسیب رسان خواهد بود.
حد بدن تان را بدانید و فشار زیادی به خود وارد نکنید، چون زیاده روی کردن در ورزش نتیجه عکس داده و به بدن آسیب میزند.
قبل از هر نوع ورزشی بدن را گرم کنید. حرکات کششی ابتدای جلسات ورزشی برای پیشگیری از آسیب دیدگی و افزایش راندمان بدن لازم و ضروری هستند.
اگر به دنبال کاهش وزن هستید حتما با ورزش های هوازی شروع کنید. با این حال دمبل زدن نیز باعث تقویت عضلات شده و شما را به هدف تان نزدیک تر می کند.
تغذیه سالم، متعادل و سرشار از ویتامین ها و مواد مغذی داشته باشید.
آب بنوشید چون تنها روش برگرداندن قدرت بدنی است. یادتان باشد که قبل، حین و بعد از جلسات ورزشی به میزان کافی آب بنوشید.

کلید واژه ها

ورزش

سلامت

بهتر است بدانیم

منبع

کانون

نویسنده:

مهدیه فرح آبادی

پست قبلی

9 حقیقت جالب درباره برف که تاکنون نمی دانستید

پست بعدی

بهترین حرکت ورزشی دنیا چیست؟

در همین رابطه بخوانید :

درباره این مطلب دیدگاهی بنویسید...

نام :
 
وب سایت :
دیدگاه :
پست الکترونیک :
 
نشانی پست الکترونیک شما نمایش داده نخواهد شد.