کشف یکی از عجیب ‌ترین سیاره‌ های فراخورشیدی

محققان موفق به کشف یکی از عجیب ترین سیاره های فراخورشیدی در جهان شده اند، سیاره ای غول پیکر و گازی که با سرعتی بالا و در عرض ۱.۵ روز به دور خورشید خود می گردد و دمای سطحی آن داغ تر از هر ستاره ای است.

براساس گزارش نیچر، این سیاره در مدار ستاره ای به نام  KELT-9 در فاصله 650 سال نوری از زمین در گردش است. این اولین باری است که اخترشناسان موفق به ردیابی سیاره ای در نزدیکی ستاره ای این چنین داغ شده اند.
دمای سطح سیاره KELT-9b به شکلی جنون آمیز داغ است و در طول روز به 4326 درجه سانتی گراد می رسد. برای مقایسه بهتر است بدانید که دمای خورشید 5526 درجه است و سیاره عطارد که نزدیک ترین سیاره به خورشید است در طول روز دمایی برابر 426 درجه سانتی گراد دارد.
دلیل این حرارت شدید فاصله بسیار کم سیاره تا ستاره میزبانش است، ستاره ای که خود در میان داغ ترین ستاره های جهان هستی قرار دارد و دمای سطح آن می تواند به بیش از 9800 درجه سانتی گراد برسد. به گفته محققان دانشگاه کوئینزلند، دمای این ستاره از 80 درصد از تمامی ستاره های شناخته شده در جهان بیشتر است.
به عنوان یک سیاره گازی، سیاره KELT-9b دقیقا 2.8 برابر بزرگتر از سیاره مشتری است، اما تنها نیمی از تراکم آن را دارد و اتمسفر آن نیز به صورت دائم توسط ستاره میزبان به میان فضا فوران می کند. درواقع این سیاره به اندازه ای داغ است که موجودیت آن موجب شگفتی دانشمندان شده است زیرا معمولا شدت تشعشعات و نیروی ستاره هایی این چنین عظیم و داغ به اندازه ای بالاست که تمامی مواد موجود در اطراف آن ها نابود می شوند.
دانشمندان تخمین می زنند به دلیل شرایط دشوار و غیر قابل تصوری که سطح ستاره میزبان دارد، این سیاره جدید زندگی دشوار و کوتاه و بی رحمانه ای دارد و در هر ثانیه 10 میلیون کیلوگرم از جرم خود را از دست می دهد. در این صورت تا زمانی که سیاره به کلی نابود شود زمان زیادی باقی نمانده است.

کلید واژه ها

نجوم

بهتر است بدانیم

نویسنده:

مهدیه فرح آبادی

پست قبلی

چگونگی ستاره شدن باب راس

پست بعدی

اختلالات رفتاری كودكان و نوجوانان

در همین رابطه بخوانید :

درباره این مطلب دیدگاهی بنویسید...

نام :
وب سایت :
دیدگاه :
پست الکترونیک :
نشانی پست الکترونیک شما نمایش داده نخواهد شد.