معرفی رشته «پرورش میوه های هسته دار»

هنرجویان در رشته «پرورش میوه های هسته دار»، مراحل ازدیاد، کاشت، داشت و برداشت میوه های آلو، زردآلو، هلو، شلیل، گیلاس و آلبالو را می آموزند.

* معرفی رشته

کشاورزی زیربنای توسعه کشور است و میوه های هسته دار مهم ترین منبع تأمین کننده ویتامین در سبد غذایی هر کشوری هستند؛ مهارت آموزی این رشته زمینه اشتغال پایدار و باصرفه برای علاقه مندان را فراهم می کند.

* سطح آموزشی مهارت ها

هنرجویان در این رشته علاوه بر گذراندن دروس عمومی، پنج استاندارد مهارت شغلی را فراگرفته و در پایان به توانمندی های زیر دست پیدا می کنند.

  1. مهارت باغبانی عمومی: آشنایی کلی با مفهوم باغبانی و مجموعه عملیاتی که در مراحل مختلف زندگی یک گیاه باغی لازم است از جمله آموزش هایی است که هنرجو فرا می گیرد.
  2. مهارت تولید و پرورش آلو و گوجه: مراحل ازدیاد، کاشت، داشت و برداشت میوه انواع درختان میوه آلو و گوجه در این استاندارد آموزش داده می شود.
  3. مهارت تولید و پرورش زردآلو: مراحل مختلف ازدیاد، کاشت، داشت و برداشت میوه انواع زردآلو در این استاندارد آموزش داده می شود.
  4. مهارت تولید و پرورش هلو و شلیل: مراحل ازدیاد، کاشت، داشت و برداشت میوه انواع درختان میوه هلو و شلیل در این استاندارد آموزش داده می شود.
  5. مهارت تولید و پرورش گیلاس و آلبالو: مراحل مختلف ازدیاد، کاشت، داشت و برداشت میوه انواع درختان میوه گیلاس و آلبالو در این استاندارد آموزش داده می شود.

 

* آینده تحصیلی و شغلی

شرایط و امکان ادامه تحصیل به هنرجویان این رشته در آموزشکده های کشاورزی، دانشگاه جامع علمی ـ کاربردی و دانشگاه آزاد به آسانی فراهم است و امکان ادامه تحصیل تا مقطع بالا وجود دارد.
کارآفرینی در زمینه کشاورزی از سایر علوم بیشتر و اقتصادی تر است. کسب روزی حلال در کنار آرامش روان از مزایای فعالیت در حوزه کشاورزی است. هنرجویان بعد از فراغت از تحصیل در مؤسسات کشاورزی، نهالستان ها و مراکز تولیدی به راحتی جذب شده و امکان ورود به جهاد کشاورزی به عنوان مهندس ناظر، کارشناس و... را دارند.

* ساعت آموزش

رشته «پرورش میوه های هسته دار» دارای 105 ساعت آموزش است که شامل 42 ساعت شایستگی های عمومی، 2 ساعت شایستگی های پایه، 49 ساعت شایستگی های فنی، 2 ساعت شایستگی های کارگاهی و 9 ساعت شایستگی های غیرفنی است.
استاندارد مهارت و درس این رشته شامل «زیست شناسی متشکل از 2 واحد نظری»، «باغبانی عمومی (نوع ۲) متشکل از 8 واحد نظری و 18 واحد عملی»، «تولید و پرورش آلو و گوجه متشکل از یک واحد نظری و 2 واحد عملی»، «تولید و پرورش زردآلو متشکل از یک واحد نظری و 2 واحد عملی»، «تولید و پرورش هلو و شلیل متشکل از یک واحد نظری و 2 واحد عملی»، «تولید و پرورش گیلاس و آلبالو متشکل از یک واحد نظری و 2 واحد عملی» و «کارورزی متشکل از 4 واحد عملی» است.

کلید واژه ها

معرفی مشاغل

هنرستان

هدایت تحصیلی

باغبانی

منبع

فارس

نویسنده:

مهدیه فرح آبادی

پست قبلی

«تیزهوشان» با شهریه های سنگین مدارس از «هوش» می روند

پست بعدی

آتش سوزی نگران کننده در سرزمین یخ ها

در همین رابطه بخوانید :

درباره این مطلب دیدگاهی بنویسید...

نام :
وب سایت :
دیدگاه :
پست الکترونیک :
نشانی پست الکترونیک شما نمایش داده نخواهد شد.