تکنیک هایی برای درس خواندن

در کشور ما میلیون ها دانش آموز و دانشجو در حال فراگیری علم و دانش هستند و امروزه یکی از مهمترین معضلات جامعه، افت تحصیلی این نوجوانان و جوانان محسوب می شود. شاید بخشی از این کاهش بازدهی، مربوط به بی اطلاعی از قوانین مطالعه باشد.

کی درس بخوانیم؟

این که عده ای سخت تلاش می کنند به شما بفهمانند که فقط صبح اول وقت درس بخوانید، اشتباه است. هر انسانی به فراخور ویژگی های جسمی و روحی اش در ساعات معینی بازدهی بیشتر دارد. پس شما هم هر زمانی که راحت تر بودید درس بخوانید. با این حال مطالعه در سه فرجه زمانی توصیه می شود؛ اول صبح ها به خاطر آمادگی ذهنی بیشتر، آخر شب ها به خاطر آن که پس از مطالعه مستقیماً به خواب می روید و مطالب مورد مطالعه کاملاً جذب مغزتان می شود و دو ساعت قبل از غروب آفتاب به دلیل کاهش اشعه کیهانی و افزایش تمرکز انسان، زمان های مناسب تری برای مطالعه به حساب می آیند.

کجا درس بخوانیم؟

در نظر گرفتن یک مکان خاص برای مطالعه، باعث شرطی شدن فرد می شود و به مرور زمان تمرکز و بازدهی او را در همین مکان افزایش می دهد. سعی کنید در منزل درس بخوانید و اگر می توانید به کتابخانه ها بروید. فضای دور و برتان نباید شلوغ باشد تا تمرکزتان از بین برود. دمای اتاق نیز نباید بیشتر از 25 درجه باشد، چون خواب تان می برد. سعی کنید در محل مطالعه خود از هر دو طیف نور سفید و زردرنگ استفاده کنید و محیط را چنان آماده کنید که هیچ مانع مزاحمی وجود نداشته باشد.

چطور درس بخوانیم؟

برای شروع به مطالعه یک درس جدید، ابتدا مروری کلی روی مطالب آن داشته باشید تا یکسری از کلیات دستگیرتان شود. سپس برای خودتان در زمینه محتوای آن قسمت چند پرسش عمده طرح کنید تا ذهن تان کاملاً با مطالب درگیر شود. در مرحله بعد به دقت مطالب را بخوانید و بفهمید و سرانجام هنگام مرور دوباره و نهایی دقت کنید که پاسخ سؤالات اولیه خود را یافته باشید.

با توجه به چه نکاتی درس بخوانیم؟

سرانجام این که وقتی قرار است دانش آموز یا دانشجویی که رابطه چندان مساعدی با درس خواندن ندارد، به یک باره شروع به مطالعه کند، نباید خود را با برنامه ای فشرده مواجه کند. برای چنین کسی روزانه یک تا دو ساعت مطالعه برای شروع کار، بسیار مفیدتر و امیدوارکننده تر از برنامه 10 ساعته ای است که اجرا نشود! همچنین بهتر است توجه داشته باشید که با شروع مطالعه، نباید انتظار پیشرفت ناگهانی و عجیب و غریبی را کشید. نخستین نشانه های بهبود و ترقی معمولاً 30 تا 40 روز بعد از آغاز کار، از راه می رسند. پس اگر تازه شروع کرده یا می کنید، ناامید نباشید و به حرکت تان ادامه دهید تا در آینده ای نه چندان دور ثمره اش را ببینید.

کلید واژه ها

مطالعه

یادگیری

دانش آموز

تحصیلی

منبع

راسخون

نویسنده:

مهدیه فرح آبادی

پست قبلی

فواید اسفناج برای سلامتی

پست بعدی

نقش پررنگ خانواده‌ها در پیشرفت تحصیلی دانش آموزان

در همین رابطه بخوانید :

درباره این مطلب دیدگاهی بنویسید...

نام :
وب سایت :
دیدگاه :
پست الکترونیک :
نشانی پست الکترونیک شما نمایش داده نخواهد شد.