صبحانه نخوردن موجب اختلال در ساعت بدن می شود

مطالعه جدید نشان می دهد حذف وعده صبحانه می تواند ساعت درونی بدن را مختل کرده و موجب اضافه وزن شود، حتی اگر فرد در ادامه روز بیش از اندازه مواد خوراکی مصرف نکند.

عادات غذاخوردن نامنظم نظیر حذف وعده صبحانه غالبا با چاقی، دیابت نوع۲، فشارخون بالا و بیماری قلبی-عروقی مرتبط است، اما تاثیر دقیق دفعات وعده غذایی بر ساعت بدن کمتر شناخته شده است.
محققان در مطالعه جدید خود به تاثیر صبحانه بر تجلی «ژن های ساعت» که تنظیم کننده گلوکز و واکنش انسولین پس از وعده غذایی در هر دو گروه افراد سالم و دیابتی است، پی بردند.
اهمیت ساعت درونی بدن و تاثیر وعده های غذایی بر بدن موضوع جایزه نوبل پزشکی امسال بوده است که به خاطر کشف مکانیسم های مولکولی کنترل کننده ریتم شبانه روزی بدن اعطاء شد.
مطالعه جدید نشان می دهد مصرف صبحانه موجب آغاز تجلی ژن ساعت چرخه ای منتهی به بهبود کنترل گلوکز می شود.
به گفته محققان، ژن ساعت شبانه روزی نه تنها تغییرات شبانه روزی متابولیسم گلوکز را تنظیم می کند بلکه وزن بدن، فشارخون، و تصلب شریان را هم کنترل می کند.
محققان تاکید می کنند زمان بندی مناسب وعده های غذا نظیر صرف صبحانه قبل از ساعت ۹ صبح، می تواند منجر به بهبود کل متابولیسم بدن شده، کاهش وزن را کنترل کند، و مشکلات مرتبط با دیابت نوع۲ و سایر اختلالات مرتبط با سن را به تاخیر اندازد.

کلید واژه ها

سلامت

بهتر است بدانیم

منبع

جام جم

نویسنده:

مهدیه فرح آبادی

پست قبلی

سهم بچه ها از سینما

پست بعدی

آشنایی با جنگل های ایران

در همین رابطه بخوانید :

درباره این مطلب دیدگاهی بنویسید...

نام :
وب سایت :
دیدگاه :
پست الکترونیک :
نشانی پست الکترونیک شما نمایش داده نخواهد شد.